Om oss

Välkommen till Maritim Hotell & Krog, ett gemytligt och ombonat hotell på bästa läge i hamnen och Storgatans mysiga shopping bara runt hörnet. Hos oss bor du bekvämt och vaknar upp till en härlig frukost! På vår klassiska krog träffas ni i en avkopplande miljö för att avnjuta och smakfulla rätter tillsammans med goda drycker. När sommaren kommer öppnar vi upp vår uteservering, vackert belägen med utsikt över stadens hamn.

Maritim Hotell & Krog ligger i Simrishamn, Österlens huvudstad. Från Maritim når du smidigt och lätt alla Österlens sevärdheter samtidigt som du bor precis vid Simrishamns idylliska hamn med caféer, butiker och museer runt knuten.

Vi som driver Maritim Hotell & Krog sedan i maj 2023 är Patrik Nordkvist och Patrik Frödén.

– Patrik Nordkvist som är uppväxt i Örnsköldsvik och tog sina första steg på restauranggolvet som 16-åring och har sedan dess arbetat på hotell och restauranger främst i Norrland och Stockholm.

– Patrik Frödén som kommer från de värmländska skogarna, närmare bestämt Munkfors började 1992 på ett hotell i Karlstad och har sedan dess arbetat på hotell i Karlstad och Stockholm.

Hur hamnade vi i Simrishamn kan man undra, jo allt började 2017 när vi besökte Österlen för första gången och förälskade oss i det vackra landskapet och närheten till havet. Vi har sedan dess återkommit regelbundet genom åren och nu har drömmen som grott under alla år blivit till verklighet, att få bo och verka på vackra Österlen.

Vårt mål är att ni som gäster hos oss ska få en trivsam, avkopplande och minnesvärd upplevelse med personlig service.

Till Maritim ska man längta tillbaka och hos oss är alla välkomna.

Boka rum